MALZEMELER:
1 paket güllaç
10 su bardağı süt
2 -3 su bardağı şeker
Muhallebisi İçin:
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kiloya yakın süt
1 paket Kremşanti
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle muhallebiyi hazırlıyoruz.Tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyorz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğuyunca içine kremşanti poşetini döküp mikserle çırpılır.
Sütü ocağa konulur.Kaynamaya yakın şeker konup karıştırılır.Soğumaya bırakılır. .Biraz soğuyunca bir tepsiye bir güllaç yaprağı bir süt döküyoruz.Sıra ile diziyoruz,yarısına gelince ılımış muhallebiyi döküyoruz.Üzerine yine güllaç yapraklarını süt dökerek diziyoruz . Soğumaya bırakıyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder