4 Eylül 2013 Çarşamba

BENEKLİ ÇİKOLATA BANTLI PASTA

MALZEMELER:
Pandispanyası için:
6 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı  un
 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1 litre süt
14 kaşık şeker
1 yumurta
8 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Ayrıca;
 1 krem şanti
yarım su bardağı süt
 Bantı İçin:
Beyaz Çikolata ve Bitter çikolata
Üzerine:
Fındık
Kakao
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpılır.Un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.Vanilya da eklenip.Kelepçeli kalıba konur.175'C de pişirilir.
Kreması için tüm malzemeleri koyup pişirilir.Soğuduktan sonra süt ve krem şanti çırpılıp kremanın içine konup beraber çırpılır.Pandispanya soğuduktan sonra ikiye kesip arasına ve üzerine kreması  sürülür.
Evet Gelelim zor kısmına; Pastanın çevresine ve yüksekliğine göre pişirme kağıdı (hazırlanırÜzerine benmari usulü erimiş çikolatadan benekler yapıp iyice donması için dolapta bekletilir.Daha sonra benmari usulü erimiş siyah bitter çikolatayıda döküp fazla bekletmeden bir spatula ile düzeltilir.Sonra kağıdın iki ucundan tutup
iyice sallanımalı ki çikolata düzleşsin.Bu şekilde buzdolabında akışkanlığı donana kadar bekletilir.Not:Tamamen donana kadar bekletilirse pastanın etrafını sararken kırılır.Daha sonra pastanın etrafına yapıştırılır.Elimizi iyice sıvazlayıp tamamen yapışması sağlanır.Bu şekilde pasta yine buzdolabına 1 saat bekletilir.Ve Pasta ile bütünleşmesi sağlanır.Servis edileceği zaman pişirme kağıdı çıkarılır ve servis edilir.Afiyet Olsun!Tarif için teşekkürler damlaçikolata. com...
.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder