28 Eylül 2013 Cumartesi

ZEYTİNLİ AÇMA

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 tane yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
1 küçük kavanoz zeytinezmesi


Arasına sürmek için :
Tereyağı 

Üzerine: 
Yumurta sarısı
Çörekotu

HAZIRLANIŞI:
Ilık sütün içine mayayı koyup eritelim. İçine yumurtayı, sıvıyağı, tuz ve şekeri koyup un ekleyerek hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.hamurdanelmabüyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla açılır. Arasına tereyağı sürüp katlayıp birmez daha açılır zeytin ezmesinden sürüp rulo sarılır . Uçlardan tutup birbirlerine zıt yönde çevrilip uçlar bağlanır.
Her bir bezeye aynı işlem uygulanır. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu sürüp 180'C de pişirilir.
Afiyet olsun! Bu tarifi birsencede görmüştüm ama biraz değişiklik yaptım.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder