Malzemeler:
1-1,5 kilo patates
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Havuç
Çörekotu
Közlenmiş kırmızı biber
Marul
Nane
HAZIRLANIŞI :
Patatesler haşlanır. Haşlandıktan sonra soyut patates ezeceğ ile ezilir. İçine zeytinyağı, tuz, karabiber konup yoğrulur. Daha sonra bir yumurta büyüklüğünde parça koparıp yuvarlayıp gövde kısmı yapılır.
Bir de ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlayıp kafa kısmını yapıp gövde kısmına oturtulur.
Havuçtan üçgen kesip gaga yapılır. Çörekotundan da göz yapılır. Közlenmiş kırmızı biberden kanat yapılır.servis edilecek tabağa marul ve nane yaprakları konup servis edilir. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder