28 Eylül 2013 Cumartesi

HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler:
4-5 patlıcan
3 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tatlı kasığı tuz
Et Kısmı İçin:
Yarım kilo kuşbaşı et
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber


HAZIRLANIŞI :
Patlıcanlar közlenir. Közlenmiş patlıcanlar soyulup ezilir.Bir tavaya tereyağı konur eriyince içine un koyup kavrulur. sütüde konup yavaşyavaş karıştırılır. 
Tuzu koyup ezilmiş patlıcanlar ilave edilir. Biraz  çevirip ocaktan alınır.
Etler süte yatırılır. 4-5 saat bekletilir.Daha sonra düdüklüde haşlanır.haşlandıktan sonra bir tavaya konup zeytinyağ ile hafif kavrulur. İçine salça konup sarımsaklar eklenir. Baharatları konup hafif pişirilir. Servis tabağına önce patlıcanlı sos konup sonra Etler üzerine servis edilir. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder