Malzemeler:
Pandispanyası İçin:
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı un
1su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
2 paket labne peyniri
1 paket vanilya
İç Malzemesi:
Yarım kilo çilek
1 paket meyveli sos
HAZIRLANIŞI:
Pandispanyası için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpılır.un ve kabartma tozu eklenip çırpmaya devam edilir.Daha sonra yağlı kağıtlı tepsiye yayıp 175'C de pişirilir. Kreması için tüm malzemeler karıştırılır ve pişirilir. Çilekler rondodan geçirilir. Meyveli sos ile beraber pişirilir.
Pandispanya pişince çilekli sostan sürüp rulo yapılır. 3-4 saat buzdolabında bekletilir.( pandispanya bir gün öncedende yapılabilir) bekleyen pandispanya bir parmak kalınlığında dilimler şeklinde kesilir. Çukur bir kâseye dilimler ortadan başlayarak konup krema dökülür.1-2 saat buzdolabında
Bekletip servis edilir. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder