25 Ekim 2014 Cumartesi

ETLİ KAJULU PİLAV

MALZEMELER:
500gr kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
1 soğan
1 havuç
Kuş üzümü
Çam fıstığı
Zeytin yağı
Tuz 
Kaju
Et suyu

HAZIRLANIŞI:
Kuşbaşı et düdüklüde haşlanır.Pirinç hafif sıcak ve tuzlu suda bekletilir.Haşlanan et pilav tenceresine alınır.Zeytin yağ ile kavrulur.İçine piyazlık doğranmış soğan eklenir.Biraz sotelenince rendelenmiş havuç eklenir.Daha sonra pirinç eklenip kavrulur .Suda biraz bekletilen kuş üzümleri eklenir çam fıstğını da koyup et suyu koyulur.Pilav suyunu çekene kadar pişirilip servis edilirAfiyet olsun......


1 yorum:

  1. Meral Kocaoğul31 Aralık 2014 03:06

    çok hoş görünüyor. çok iştah açıcı ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil