25 Ekim 2014 Cumartesi

SÜPRİZ KURABİYE

MALZEMELER:
125 gr. tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı fındık
Alabildiği kadar un

İç Dolgusu:
1 su bardağı hindistan cevizi
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı şeker 

HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edilir.İç malzemeyi hazırlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp el ile açılıp ortasına iç harçtan konup,yuvarlayıp  kapatılır.175C' pişirlir.Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder