MALZEMELER:
5 Yumurta
2 su bardağı toz şeker
1s. bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket Kakao
1 paket Kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar UN
Karameli İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 paket krema
Karameli İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 paket krema
Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker çırpılır. Süt ve yağı ekleyip çırpıyoruz.Kakoyu ekleyip 1 su bardağı ayrılır.Daha sonra un ve kabartma tozunu da ekliyoruz. Vanilya da ekleyip yağlı büyük kare borcama dökülür.175 C' fırında pişiyoruz.Fırından çıkınca ayırdığımız bardaktaki harç üzerine dökülür.Karamel Sosu için bir tencereye şeker koyup kısık ateşte eritilir.Eriyince altını kapatıp içine biraz su eklenir.Su eklenince şeker donar ama kaynayınca tekrar erir.Daha sonra krema ekleyip tekrar altını yakalım.Karamel kıvama gelince ocaktan alınır.Servis yaparken dlimleyip sos dökülür.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder