17 Nisan 2014 Perşembe

EL AÇMASI PATATESLİ ÇERKEZ BÖREĞİ

MALZEMELER:
1 paket maya
1 kilo un
tuz
Tereyağ
Patates
Soğan
SU
HAZIRLANIŞI:
Maya ılık suda eritilir.Un ve tuz karıştırılıp erimiş maya ilave edilip hamur yoğrulur.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı.Patates haşlanıp, patates ezeceği ile ezilir.Soğan zeytinyağında sotelenir içine patatesler konup toz kırmızı biber ilave edilir.20 dk. dinlenen hamuru 4-5 bezeye bölünür.Oklava yardımı ile çok ince açılır.Üzerine erimiş tereyağı sürülür.Yufka üçe bölünüp, bölünen herbir parçayı da rulo şeklinde sarılır.Bu işlem diğer bezelerede uygulanır.Elde edilen 12 bezenin herbirini 15-20cm açılır.İçlerine patatesli iç malzemeden konup önce ortası sonra diğer kenarları kapatılır.Yağlanmış tepsiye konup yumurta sarısı sürülüp üzerine susam ve çörekotu serpilir.180'C de pişirilir.Afiyet Olsun.Bu Tarif Çok Değerli RAHİME BEYDİLLLİ ablacığıma ait .Teşekkür ederim Ablacığım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder