Malzemeler:
1 kilo yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından az sıvıyağ
3 adet yumurta
Üst Malzemesi
Minik doğranmış sucuk
Minik doğranmış sosis
Minik doğranmış salam
Domates
Biber
Yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Yufkalrın herbirini sigara böreği keser gibi 8 eşit parçaya kesilir.Bir kapta yumurta,süt yoğurt ve yağı
çırpılır.Sırayla bu karışım kesilen üçgen parçalara sürülür.Üçgen yufkalar geniiş kenarlarından tutulup rulo yaparak yarıya kadar sarılır.Rulo yapılan geniş kenarın uçların iki ucunu içe doğru döndürerek birleştirilir.Uçların birleşmesi için iç malzemeden sürülür.Altı kapalı havuz şekli oluşur.Aynı işlemi tüm parçalara yapılır.Üst malzemesi için sucuk, sosis ve salam minik küp küp doğranır.Kuş yuvalarının içine konur.Domates ve biber de dilimlenip yumrta sarısı sürülür.180'C de pişirilir.
Tarifi Portakal Ağacı sitesinden aldım .Üst malzemelerinde değişiklik yaptım.Harikaaaaa bir börek.
1
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder