17 Nisan 2014 Perşembe

PIRASALI KOL BÖREĞİ(EL AÇMASI)


Malzemeler:
5-6 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı kuru maya ( ben yaş maya kullandım)
1 tatlı kaşığı şeker
Ilık su 
Tuz
İç Malzemeler:
1 kilo pırasa
150 gr kıyma
Tuz 
Karabiber 
Pulbiber
Biraz sıvıyağ
Ara katlar için: 
Tereyağı


HAZIRLANIŞI :
Önce iç malzemeler hazırlanır. pırasa ince ince doğranıp kavrulur. İçine önceden kavrulmuş kıyma eklenir. Baharatlar konur soğumaya bırakılır.Daha sonra hamuru için maya ılık suda eritilir. Un ve tuzunu ekleyin yoğrulmaya başlanır. Ilık su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığındabir bir hamur elde edilir.
Hamur 5-6 bezeye bölünür. Meydana yardımıyla alabildiğimiz kadar ince açıp erimiş tereyağından sürüp boğça şeklinde katlanır.tüm bezelere aynı işlem yapılır. Daha sonra bohça şeklindeki hamurları tek tek açıp tekrar yağlayıp tekrar katlayalım( aynı işlemi iki kez yapılır)

Merdane yardımıyla A4 kağıdı şeklinde açıp kıymalı harçtan içine koyulur. Rulo yapıp tepsiye dizilir. Aynı işlem hepsine yapılır Yumurta sarısı sürüp 200'C de pişirilir. Afiyet olsun! Tarif için teşekkürler Portakal Ağacı gerçekten harika bir börek...,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder