23 Nisan 2014 Çarşamba

KEK KALIBINDA BÖREK


MALZEMELER:

5-6 tane yufka
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 şie maden suyu (Soda)
Yarım su bardağı zeytinyağı
İÇ MALZEMESİ:
Beyaz peynir
Maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Süt, soda ve zeytinyağı bir kapta çırpılır.Kek kalıbı yağlanır.İlk yufka direk  sosa batırılmadan kek kalıbının üzerine konur, kenarları dışarı taşırarak.İkinci yufkayı 4'e bölüp herbir parçasını sosa batırarak kalıbın içine yerleştirin.Diğer yufkalra da aynı işlem yapılır.Ben 3. yufkadan sonra iç malzemeyi koydum.En üste artan sosu döküp dışarı taşan yufkayı böreğin üzerine örtülür.En üst kısma yağ sürüp 160'C de pişirilir. İçinin tam pişip pişmediğini pıçağı batırarak kontrol ediniz.Afiyet Olsun...Aynı su böreği gibi oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder