2 Nisan 2014 Çarşamba

VİŞNE SULU ISLAK KEK


MALZEMELER:

5 Yumurta
2 su bardağı toz şeker
1s. bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket Kakao
Yarım Su bardağı Vişne suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar UN

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker çırpılır. Süt  ve yağı ekleyip çırpıyoruz.Kakoyu ekleyip 1 su bardağı ayrılır.Bu kısma vişne suyu eklenip kenara konur.Daha sonra un ve kabartma tozunu da ekliyoruz. Vanilya da ekleyip yağlı büyük kare borcama dökülür.175 C' fırında pişiyoruz.Fırından çıkınca ayırdığımız bardaktaki harç üzerine dökülür.Üzerine Toz fıstık serpilir...AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder