17 Nisan 2014 Perşembe

KESTANELİ YAŞ PASTA

MALZEMELER:
Pandispanyası:

6-7 yumurta
6-7 yemek kaşığı şeker
6-7 yemek kaşığı un

Kremsı İçin:
4-5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Üzerine:
Kakao
Kestane şekeri
Çikolata topları


HAZIRLANIŞI:
Öncelikle pandispanyası pişirilir.Yumurta ve şeker 10 dk.mikserle çırpılır.Daha sonra un mikserle değilde bir çırpma teli ile birer kaşık konup elle karıştırılır.
150C de pişirilir.Bu esnada kremada pişirilir.Tüm malzemeler karıştırılıp pişrilir.Pandispanya pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir.Arasına ılıyan kremadan sürüp kestane şekerlerini parçalayıp 
konur.Üzerine diğer pandisya parçası  konur.Kremadan sürüp kakao serpilir.En üste de kestane şekerleri ve çikolata topları ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder