MALZEMELER:
200gr margarin yada tereyağı(ben tereyağı kullanırım)
1 su bardağı sıcak su1 su bardağı un
5 yumurta
Kreması İçin:
1 kilo süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker
En Üste:
1 paket çikolata sosu
Yeşil fıtık veya hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle terağı çelik bir tencere de eritilir.Daha sonra sıcak suyu ilave edilir. Un da konup 3 dk. karıştırarak pişirilir. 10 dk dinlendirilir.Yumurtalar TEK TEK kırılır.Yani önce birinci yumurta kırılır
mikser ile iyice yedirilene kadar çırpılır.Daha sonra diğer yumurtalarada aynı işlem yapılır.
Hamur ılıyınca tatlı kaşığıyla tepsiye konup 190-200C' de pişirilir.Dikkat edilmesi gereken piştikten sonra fırın kapağını hemen açmamak.Biraz ılıdıktan sonra açılır.
Krema ocakta pişirilir.Krem şanti sıkacağının içine konup profitrollerin alt kısmından içeri sıkılır.Ben bıçakla kesip tatlı kaşığı ile koyuyorum.Daha kolay oluyor.En son çikolata sosunu pişirip ılıdıktan sonra üstüne dökülür.Yeşil fıstık veya hindistan cevizi ile servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder