2 Nisan 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI MAYALI AÇMA

MALZEMELER:
8 su bardağı un
3 su bardağı süt
3 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz (bence biraz daha konmalı tuzsuz olmuştu)
1 paket instant maya 
1 su bardağından 1 parmak az zeytinyağı veya sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:
Unu bir kaba koyup ortasını havuz gibi açalım.Un elenir, mayada elenir.Havuz kısmına süt hariç diğer tüm malzemeler ilave edilir.Biraz yoğrulur.Sütü azar azar konur.Hamur cıvık ise un ekleyebilirsiniz.
Kıvamı ele yapışan bir hamur olarak kalacak.Hamur mayalandıkça dahada koyulaşıyor.Hamur 20 dk mayalandırılır. Mayalandıktan sonra arasına peynir konup istenilen şekil verilir.Tepside 15 dk daha mayalandırılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp. 200C'lik fırında kızarana kadar pişirilir.

Bu tarif Portakalağacı sitesine ait...Teşekkürler..


Bu poğaça ertesi güne bile taze kalıyor.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder