17 Nisan 2014 Perşembe

PUANLI YAŞ PASTA

MALZEMELER:
5 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un un 
Kakao



Muhallebisi için:
4 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta 
1 su b. şeker
1 litre süt
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz.Unu  miksersiz birer kaşık birer kaşık çırpma teli ile karıştırılır.Bir küçük kaseye bir kısmını ayırıp içine kakao eklenir.Krem şanti sıkma kabının içine konup fırın tepsisine yağlı kağıdın üzerine sıkma torbasından kakaolu karışımdan sıkılır. 200'Clik  fırında 2 dk.pişirin.Daha sonra geriye kalan pandispanyayı döküp yayıyoruz.150'C de pişirilir.
Muhallebisini de pişiriyoruz soğumaya alıyoruz.Pişen pandispanyasını yağlı kağıttan ayırıyoruz.Soğuyan muhallebimizin arasına sürüyoruz.Ortasına 2 muz koyup sıkı bir şekilde rulo yapıyoruz. Yağlı kağıttan çıkarırken dikkatlice çıkarılmalı.Buzdolabında beklitilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder