2 Haziran 2013 Pazar

ALMAN PASTA


MALZEMELER:
3 Yumurta
1 su bardağı  şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ+ 2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
Kreması İçin:
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
Yarım su bardağı şeker
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzerine;
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri  beyazlaşana kadar çırpalım.Daha sonra süt,yoğurt ve yağını ekleyip yine çırpalım.
Unu ve kabartma tozunu ekleyip yine çırpalım.Az limon kabuğu rendeleyelim.Vanilyayıda ekleyip.Yağlı bir kalıba koyalım.175'C pişirelim.Kremamızı hazırlayalım .Tüm malzemeyi bir tencereye alıp çırpma teli ile karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.kekimiz pişince ortadan ikiye kesip kremamızdan sürelim.
Üzerine pudra şekeri serpelim ve 2-3 saat buzdolabında bekletelim Afiyet Olsun ve Şükrümüz bol olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder