12 Haziran 2013 Çarşamba

ARNAVUT BÖREĞİ



MALZEMELER:
1 kilo un
Tuz 
Ilık Su
İç Malzemesi:
500 gr kıyma
2 soğan
tuz
karabiber
pulbiber
Zeytinyağı
Arasına sürmek  ve açmak için:
Nişasta
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz.Kıymayı kavurup yemeklik doğranan soğanı katıp kavurulur.Baharatlarını ve  tuzunu ekleyip soğumaya bırakılır.
Unu bir kaba konur, tuzu ekleyip harmanlanır.Ortasını havuz gibi açıp yavaş yavaş ılık su ilave ederek yoğrulmaya başlanır.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur yarım saat dinlendirilir.Dinlenmiş hamur rulo yapıp ikiye bölünür.Bir parçasını 15 bezeye bölünür,Diğer parçada 15 bezeye bölünür.İlk 15 beze tek tek nişasta yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Aralarına erimiş tereyağı sürerek üst üste konur.En üste yağ sürülmeyecek.Hamurlar bekletilir.Diğer 15 bezeyede aynı işlem uygulanır.İlk açılan pasta tabağı büyüklüğündeki hamurlar merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açalım.Yağlanmış tepsiye kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirelim.İç harcımızı da koyalım.Diğer 15li grubuda tepsi büyüklüğünde açalım.Onuda İç Harcın üstüne koyalım.Kenarları üstüne kapatalım istediğimiz şekilde keselim.Eritilmiş tereyağ sürüp 190'C-200'C de fırında pişirelim.
Afiyet Olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder