2 Haziran 2013 Pazar

MUHALLEBİLİ İNCİRLİ KEK


MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:
7-8 tane kuru incir
1 su bardağı ceviz
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti;
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nescafe

Muhallebisi İçin:
3 yemek kaşığı un
2  yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
3 su bardağı süt
Pişmeye yakın 1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
İncirler küp şeklinde doğranıp suyun içinde 10 dk bekletilir.Kek için yumurta ve şeker çırpılır.
Daha sonra ceviz, un, kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.Son olarak incir ilave edilir.Dikdörtgen borcama
döküp 160'C de pişirilir.Pişerken muhallebinin tüm malzemeleri karıştıp pişirilir.Kek piştikten sonra biraz havalandırılır.Şerbet malzemeleri karıştırıp pişirmeden kekin üzerine dökülür.Muhallebi de ılıyınca kekin üzerine dökülür.Buzdolabında bekletip servis yapılabilir.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder