MALZEMELER:
2 yumurta
3 su bardağı ılık süt
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
Alabildiği kadar un
2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
Çemen
Üzerine İçin:
Yumurta Sarısı
Mor Haşhaş
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yoğrulur.Mayalanmaya bırakılır.Yarım saat dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır.Ortasına çemen konup yuvarlanır ve hafif bastırılır.Tepsiye dizilir.Bir makas yardımıyla kesikler atlır.Yumurta sarısı sürüp mor haşhaş serpip180'C de pişirilir.
Bu Tarif için teşekkürler Oktay Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder