9 Haziran 2013 Pazar

YOĞURT TATLISI


MALZEMELER:
4 yumurta 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3-4 damla limon 

Üzeri İçin:
1 paket çikolata sosu

HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpılır.Ardından diğer malzemeleri sırası ile eklenip çırpılır.Yağlanmış borcama döküp 165'C lik fırında yarım saat pişirip 155'C ye düşürüp biraz daha pişiriyoruz.Kek pişerken şerbet malzemelerini ocağa konulur,kaynatılır.Kek piştikten sonra  biri sıcak biri soğuk ayarlayıp şerbeti çekmesini bekleyelim.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder