9 Haziran 2013 Pazar

YOĞURTLU PATLICAN KAVURMASI

 MALZEMELER:
3-4 patlıcan
1 soğan
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Zeytinyağı
Tuz

Üzeri İçin:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları tamamen soyup 10 dakika tuzlu suda bekletiyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
Patlıcanları küp küp doğrayıp kavrulmuş soğanın içine
koyuyoruz kısık ateşte yavaş yavaş arada karıştırarakpişiriyoruz.Piştikten sonra toz kırmızı biber ve tuzunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurdu döküp servis ediyoruz.Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder