9 Haziran 2013 Pazar

SAMSA BÖREĞİ




MALZEMELER: 
1 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İç Malzemesi:
Yarım kilo kıyma
2 soğan
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ

Ara Katlar İçin:
Nişasta
Tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Bir kaba hamurun tüm malzemelerini alıp yoğrulur.Üzerini örtüp buzdolabında dinlendirilir.Kıymayı kavurup soğanlar eklenir soğanlar sararana kadar kavurup tuz ve baharatlar eklenir.Tereyağını eritip ılımaya bırakılır.
Hamuru dolaptan alıp 15 bezeye bölünür.Her bezeyi nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açıp aralarına tereyağ sürülür.Üst üste koyulur.(Ben bu şekilde dolapta beklettim.)Çıkarıp açılabildiği kadar açılır, rulo yapıp yarım saat buzdolabında bekletilir.Yarım saat sonra dinlenen hamuru çıkarıp bir parmak kalınlığında kesip dilimlenir.Her bir dilimin içine kıymalı harçtan koyup üçgen şekilde kapatılır.Ters çevirip Tepsiye dizilir.Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 180'C de pişirilir.Tarif için Birsenin mutfağı ve Anne Kaza teşekkürler..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder