Trakya yöremin ennnnn çok sevdiğimiz şeydir kuskus.Anemler teyzemler yengemler toplanır genelde sonbaharda yaparlar kuskusu.Yapım aşaması çok zordur.Küçüklüğümde çok yaptım ama şimdi denk gelirse memlekette olmamız, yapabiliyorum .Benim ve yavrularımın en sevdiği şeydir kuskus.Özellikle iş çıkışlarında benim imdadıma yetişir Kusukus.Ben biraz faklı yapıyorum.bizim memlekette haşlanarak yapılır.Ben pilav gibi yapıyorum.İşte tarifi:
MALZEMELER:
1 kase el yapımı Kuskus
Tereyağı
Tuz
Su
HAZIRLANIŞI:
Pilav tenceresine tereyağı koyulur.Kuskus ilave edilir.Birz kavurduktan sonra Suyu ve tuzu knup suyu çekene kadar pişirilir.Sıcak servis edilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder