17 Temmuz 2013 Çarşamba

BEĞENDİLİ BÖREK

MALZEMELER:
3 yufka
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı su
 1 çay bardağı zeytinyağı
İç Malzemesi:
6-7 adt közlenmiş patlıcan
3 yemek kaşık tereyağı
3 yemek kaşığı un 
2 su bardağı süt
Tuz
Üzerine:
Yumurta  Sarısı
Susam
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle patlıcanlar közlenir.Patlıcanlar soyulup küp küp doğranır.Bir tavada tereyağı eritilip un kavrulur.
Küp doğranmış patlıcanlar ekleir.Biraz çevirdikten sonra süt eklenip koyu bir kıvam olana kadar pişirilir.Tuzu eklenir.Yufkalar 6'ya bölünür.Yumurta sarısı, su  ve zeytinyağı karıştırılıp yufkalara sürülür.İç harçtan koyup sarılır.Üzerine yumurta sarı sürüp susam serpilir.180'C de pişirilir.Afiyet olsun Bu Tarif Birsence'ye ait...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder