23 Temmuz 2013 Salı

HARİRA ÇORBASI

MALZEMELER:
100 gr.kuşbaşı et
1 çay bardağı kalın bulgur
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı salça
1 soğan
Zeytinyağı
Tuz
Et suyu
1 tutam ıspanak
HAZIRLANIŞI:
Kuşbaşı et düdüklüde haşlanır.Haşlanmış et bir tencereye alınır.Zeytin yağında biraz kavrulur.Daha sonra yemeklik dpğranmış soğan eklenir.Soğan pembeleşince Salça konup kavrulur ve suyu eklenir.Daha sonra haşlanmış yeşil mercimek, haşlanmış nohut ve bulgur ilave edilir.10 dk kaynadıktan sonra ince doğranmış ıspanak eklenir ve bir taşım kaynatıp ocaktan alınır.Afiyet Olsun...Aslında içine birçok baharatlar koyuluyor ama benim mide rahatsız olunca koyamıyorum....Tarif birsence'den...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder