20 Temmuz 2013 Cumartesi

BUĞDAYLI TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER:
1 küçük bütün tavuk
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 kase süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Tavuk suyu
Su
Limon
Tereyağı
Kırmızıtoz biber
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tavuk düdklüde  haşlanır.Haşlandıktan sonra didilir.Başka bir tencereye Biraz tavuğun suyundan biraz su katıp ocağa alınır.İçine haşlanmış buğday  ve didilmiş tavuk katılır bir taşım kaynatılır.Bir kapta yoğurt, yumurta, un ve limon suyu çırpılır.Tencereye ılıtarak konur.Üzerine tereyağında toz kırmızı biber kavurup servis ederken konur.Afiyet Olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder