20 Temmuz 2013 Cumartesi

PATLICANLI VEZİR KEBABI

MALZEMELER:
Yarım kg. köftelik kıyma
1 kilo patlıcan
3-4 Kabak
4-5 Sarımsak
2 soğan
4-5 yeşil biber
2-3 domates
Karabiber
Tuz
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
Süslemek için domates
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanlar ve kabaklar küp küp doğranıp kızartılır.Fazla yağlarını alıp bir fırın kabına alınır.
Ayrı bir tavada soğanları zeytinyağında kavrulur.Daha sonra sarımsaklar ve doğranmış biberler eklenir.
Onlarda kavrulunca kıymadan küçük küçük parçalar kopartılıp tavaya ilave edilir.İyice kavurduktan sonra soyulmuş ve küp doğranmış domatesler eklenir.Az suyu çekince tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.Pişirilen kıymayı fırın kabındaki sebzelerin üzerine yayılır.Daha sonra yumurta süt ile çırpılıp fırın kabının üzerine gezdirilir.Domateslerle süsleyerek 180C' de 15dk. pişirilir.Afiyet Olsun!...
Ben bu tarifi Portakal Ağacı sitesinde görmüş; kebapları çok seven eşim için denemeliyim demiştim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder