19 Temmuz 2013 Cuma

İSLİM KEBABI


MALZEMELER:
1 kilo patlıcan
2-3 domates
4-5 biber
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı 
Tuz
Su
Köftesi için:
Yarım kilo kıyma
1 çay bardağı galeta unu
2 diş sarımsak
1 yumurta
Karabiber
Kimyon
Tuz
HAZIRLANIŞI: Öncelikle Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına kesilir,tuzlu suda kara suyu çıkana kadar bekletilir. Köftenin malzemeleri yoğrulur.Normal büyüklükte köfteler yapıp kızartılır.Daha sonra patlıcanlarıda kızartıp fazla yağlarını kağıt havluyla aldırılır.Kızartma işlemi bitince ben bir tanesini kullandım, köfteyi arasına koyup rulo sarılır.Domatesler ve biberlerde dilimlenir.Kürdana bir domates bir biber kyup köfteli patlıcan rulosuna batırılır.Tüm köftelere aynı işlem uygulayarak bir fırın tepsisine dizilir..Bir tavada zeytinyağında salça kavrulur, su koyup tepsiye patlıcanlı köftelerin içine dökülür. 180C' de pişirilir.Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder