MALZEMELER:
1 adet kuzu kol
3 soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 adet büyük patates,küp küp kesilmiş
4 patlıcan küp küp kesilmiş
5-6 diş sarımsak
8-10 yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı kaynamış su
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Etleri kişi sayısınca parçalayıp, yıkayıp düdüklüye 2 adet soğan ve yarım çay bardağı zeytinyağla beraber koyup pişiriyoruz.Ben biraz da su ekledim.Etler pişerken patatesleri ve tuzlu suda beklemiş patlıcanları
yarım olacak şekilde kızartıyoruz.
Biberleri yıkayıp ikiye bölüyoruz.Düdüklüde pişen etleri bir fırın kabına alıyoruz.Üzerine kızarmış patlıcan ve patatesleri sarımsağı ve biberleri diziyoruz.Salçayı kaynamış suda ezip tuz ekleyip etlerin üzerine gezdirin.
fırın kabıbının üzerine yağlı kağıt ile kapatıp fırına alıyoruz.İlk 10 dk 230C' de kalan 20 dk 200c de toplam yarım saat pişiriyoruz .Harika bir yemek.Ben bu tarifi Portakal Ağacı sitesinde görmüştüm ellerine sağlık Hatice Hanım...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder