8 Nisan 2013 Pazartesi

ANADOLU ÇORBASI


Malzemeler:
1 çay bardağı kesme hamur
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 tutam ıspanak
Et suyu  veya su
Tuz
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
Üzerine:
Tereyağı
Toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
Pirinci ve kesme hamuru tencerecereye su koyup kaynatıyoruz.Daha sonra yeşil mercimeği ekliyoruz.Biraz
pişince terbiyesini yani un ve yoğurt karışımını ekliyoruz. Bir tutam ıspanağı da ekleyip biraz daha pişiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz.Küçük bir tavada tereyağı ve kırmızı toz biberi  kavurup üzerine  döküyoruz.Çorbamız servise hazırdır.Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder