8 Nisan 2013 Pazartesi
ANADOLU ÇORBASI
Malzemeler:
1 çay bardağı kesme hamur
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 tutam ıspanak
Et suyu veya su
Tuz
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
Üzerine:
Tereyağı
Toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
Pirinci ve kesme hamuru tencerecereye su koyup kaynatıyoruz.Daha sonra yeşil mercimeği ekliyoruz.Biraz
pişince terbiyesini yani un ve yoğurt karışımını ekliyoruz. Bir tutam ıspanağı da ekleyip biraz daha pişiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz.Küçük bir tavada tereyağı ve kırmızı toz biberi kavurup üzerine döküyoruz.Çorbamız servise hazırdır.Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder