7 Nisan 2013 Pazar

REYHANLI ŞEHRİYELİ ÇORBA

Kızımın en sevdiği çorba olduğu için biz bu çorbaya Büşra Çorbası diyoruz.
MALZEMELER:
Yarım çay bardağı arpa şehriye
Yarım çay badağı tel şehriye
1 buçuk çay b.  kuskus
2 yemek kaşığı salça
10 tane ince bulgur köftesi
su tuz
Reyhan(kurutulmuş)
KÖFTESİ İÇİN:
1 su b. ince bulgur
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
tuz
karabiber
su
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak  köftesi hazırlanır . Bir kabın içine bulgur konur ,üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su konup çekmesi beklenir. Daha sonra içine yumurta, un, tuz, karabiber eklenip yoğrulur.Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.  Ben fazla yapıp buzdolabına buzluk kısmına koyuyorum.Daha sonra Salça
kavrulur. Suyu eklenip kaynatılır.Şehriyeler ve kuskus eklenir.Şehriyeler  ve kuskusun pişmesine yakın köfteler ilave edilir..10 dakika daha kaynatıp kurutulmuş reyhan eklenir.Çorbamız hazırdır.Afiyet olsun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder