12 Nisan 2013 Cuma

PEYNİRLİ ÇITLAMALI POĞAÇA

MALZEMELER:
4 SU B. UN
yarım paket yaş maya
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
100 gr. peynir
 Maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz. İç harcı hazırlıyoruz. Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle büyütüyoruz.ortasına iç harcımızdan koyuyoruz.Hamuru kapatıp tekrar yuvarlıyoruz.Hafif bastırarak yağlanmış tepsiye  diziyoruz.bıçakla hamurların kenarlarında 5 çentik açıyoruz.Üzerine yumurta sarısını sürüp ortasına yeşil zeytin dilimleri koyuyoruz.180 derecede pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder