4 Nisan 2013 Perşembe

KIYMALI MİDYE BÖREK

MALZEMELER:
4-5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı nişasta
tuz 
su
KAT ARALARINA NİŞASTA
İÇ HARCI İÇİN:
250 gr kıyma
2 soğan
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Tereyağı

HAZIRLANIŞI:
İç harcı için kıymayı kavuruyoruz.Daha sonra soğanları ekliyoruz.Soğanlar kavrulduktan sonra tuz ve kara biberi ekliyoruz.Harcımızı soğumaya bırakıyoruz.Hamurun malzemelerini koyup yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında hamurumuzdan 15 tane beze bölüp yuvarlıyoruz.Bezelerin üzerine nişasta serpiyoruz ve merdaneyle açıyoruz.Hamurların arasın nişasta serpip üstüste koyuyoruz.Hamuru bir rulo şeklinde sıkı bir şekilde sarıp buzdolabında bekletiyoruz.Rulomuzdan bir parmak kalınlığında dilimler kesiyoruz.Dilimleri de çay tabağı büyüklüğünde çok bastırmadan açıyoruz.İçine kıymalı harçtan koyuyoruz.Hamurun uçlarını birini alta diğerini onun üstüne kapatıyoruz .Yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.Üzerine erimiş tereyağını sürüyoruz.190 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Harika bir börek oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder