MALZEMELER:
5 S.Bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay b. sıvıyağ
1 çay. b. yoğurt suyu
2 çorba kaşığı sirke
100 gr. tereyağı
su
tuz
İÇ HARCI İÇİN:
1 kg yakın pırasa
2 havuç
150 gr kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz
karabiber
Kat araları için:,
Tereyağı ve zeytin yağı
Üzeri için:
yumurta sarı
çörek otu
susam
Hazırlanışı:
Havuçları soyup rendeliyoruz.Pırasaları ince ince doğruyoruz.Bir tavada pırasayı sotelemeye başlıyoruz.
Ardından havucu ekliyoruz.Pişmelerine yakın tuz, karabiber,maydanozu katıyoruz.Soğuduktan sonra kaşarı rendeliyoruz.
Hamuru için un un içine kabartma tozu ve tuzu katıp karıştırıyoruz.Ortasını açıp diğer malzemeleri koyuyoruz.Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz.Elde ettiğimiz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz.Tezgaha un serpiyoruz.Tabak büyüklüğünde açıyoruz.Aralarına tereyağı sürerek üst üste koyuyoruz.Hamurdan 20 beze çıkıyor 10 tane 10 tane ayırıyoruz.
Üstüste olan tabak büyüklüğündeki hamurları tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Bir katı alta ortasına pırasalı harcı üstünede diğer katı koyup hamurumuzu kare şeklinde kesiyoruz.Yumurtanın sarısını sürüp çörek otu ve susamı serperek önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder