3 Nisan 2013 Çarşamba

ERZİNCAN ÇORBASI


Malzemeler:
100 gr. kıyma
Yarım kaşık salça
1 ç. bardağı erişte
1 kase yoğurt
1 yumurtanın sarısı
Yarım limon
1 yemek kaşığı un
Bir tutam maydanoz
Su
Tuz

Hazırlanışı:
Öncelikle kıyma kavrulur ve salça eklenir.Çok az kavurup su eklenir.Daha sonra erişteyi ekleyip kaynatılır.Terbiyesi için yoğurt, yumurta, un ve limon karıştırılır.  Kaynamış çorbamızdan bir kepçe alıp yoğurlu terbiyemize katıp ılıması sağlanır .Yoğurtlu karışım yeterince ısınınca çorbanın içine katıyoruz.Bir taşım kaynadıktan sonra maydanozu  ve tuzu katıyoruz.Çorbamız hazırdır.AFİYET OLSUN....
BENİM EN SEVDİĞİM ÇORBALARIMDAN:))))))))))))))

1 yorum:

  1. Çorbanızı denedim gercekten çok güzel oldu herkese tavsiye ediyorum hatta üzerine maydanozla yeşil nane ve dereotuda ekledim deneyebilirsiniz sevgiler ....

    YanıtlaSil