19 Nisan 2013 Cuma

ÇİÇEK EKMEK

MALZEMELER:
4-5 SU B. UN
1 paket insitant maya 
1 su b süt
1 çay bardağı zeytin yağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
1 çorba k. şeker
1 tatlı k. tuz
İÇ HARCI:
4 haşlanmış patates
100 gr. beyaz peynir
1 tutam maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı 
Çörek otu
susam
Mor ve sarı haşhaş
HAZIRLANIŞI:
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırup yoğurulur.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur biraz dinlendirilir.Mayalanan hamuru 8 veya  9 parçaya bölünür.Yuvarlanan hamurun içine patatesli iç harçtan konur.Tekrar yuvarlanıp, yağlanmış yuvarlak bir kalıba dizilir.yumurta sarısı sürülür.Çörekotu susam ve sarı ve mor haşhaşlarıserpilir.190 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN....
Kaynak:Oktay usta




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder