19 Nisan 2013 Cuma

ÇİÇEK POĞAÇA(Çörek)

MALZEMELER:
1 Su b. süt
1 paket yaş maya
1 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tarlı kaşığı şeker
Alabildiği kadar un
100 gr. eritilmiş tereyağı
Üzerine;
1 yumurta sarısı
Susam,çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Malzemeleri karıştırıp hamur yoğrulur.Mayalanmaya bırakılır.mayalanan hamur .Büyük, orta, küçük şekilde 3 parçaya bölünür.Büyük olan 5 eşit beze yapılır.Bu 5 beze tepsi ölçüsünde aralarına eritilmiş tereyağı sürerek açılır.Tepsiye alınır.Ortadan Kenarlara doğru1 cm kalacak şekilde kesilir.Uçlarından kenara doğru kıvrılır.Aynı işlem orta boydaki hamurada uygulanır.5 eşit parçaya bölüp aralarına yağ sürerek açılır.Açtığımız hamuru tepsinin ortasındaki boş yere koyup ortadan kenara doğru 1cm kalacak şekilde kesilir.En küçük parçayı olduğu gibi yuvarlayıp koyulur.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpilir.200 derecelik fırında 10 dakika pişirilir.10 dakika sonra 180 dereceye düşürüp üzerine yağlı kağıt örtüp 20 dakika pişirilir.20 dakika sonra yağlı kağıdı alıp 5 -10 dakika daha pişirilir.Ilıdıktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder