19 Nisan 2013 Cuma

LAZ BAKLAVASI


MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt 
1çay bardağı sıvıyağ 
1 yumurta
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
AÇMAK İÇİN:
Nişasta

MUHALLEBİSİ İÇİN:
3 su bardağı süt
1 su b. un
1 su b.şeker
1 paket vanilya

ÜZERİNE:
Tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Hamuru için tüm malzemeleri yoğurulur.Kıvamı kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur ikiye bölüp 50 beze yapılır.25 alt için 25 üst için ayırılır.İlk 25 beze tabak büyüklüğünde nişasta ile açılır, üst üste konulur.En son tepsi büyüklüğünde açılır.Muhallebisini pişirip ılık bir şekilde açtığımız hamurun üzerine koyulur.Diğer 25 beze de aynı işlem ile açılır.Muhallebinin üzerine koyulur.Hamur istediğimiz gibi kesilir.Üzerine erimiş tereyağı sürülür.175 derece de pişirilir.Piştikten sonra sğuyunca pudra şekeri sürülür.
AFİYET OLSUN!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder