8 Nisan 2013 Pazartesi

PATATESLİ AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER:
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz 
su
Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
3 Haşlanmış patates
Kaşar peynir
1 tutam maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
Çörekotu ve susam

HAZIRLANIŞI:
Süt, sıvı yağ, yumurta, mayayı tereyağı, tuz, ılık suyu bir kaba alıyoruz. Ortadan eriterek un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.İç harcını da hazırlıyoruz.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla küçük bir tabak kadar açıyoruz.İç harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.Ay şeklini veriyoruz.Üzerine yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz.180 derecede pişiriyoruz.Afiyet Olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder