12 Nisan 2013 Cuma

KIYMALI SARIP SARMALI POĞAÇA

MALZEMELER:
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
tuz 
su
 4-5 su b. un
İÇ MALZEMESİ:
100 gr. kıyma
1 soğan
tuz
HAZIRLANIŞI:
Malzemelerin hepsini katıp hamur yoğrulur.Mayalanmaya bırakılır. Kıyma kavrulur.Kavrulduktan sonra soğanı yemeklik doğrayıp kıymanın içine katıp pişirilir.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır.Elimizle açıp, büyütülür.Çay tabağı kadar büyütülen bezenin iki kenarları bıçakla kesilir.Ortasına iç harçtan konup kesik iki kenar üst üste kapatılır.Ortasından iç harç gözükür.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder