12 Nisan 2013 Cuma

BROKOLİ VE KARNABAHAR GRATEN



MALZEMELER:
1 küçük karnabahar
1 brokoli
1 havuç
1 kase domates ve biber sos(kışlık menemenlik)
1 tutam fesleğen
Zeytinyağı
tuz
Arzuya göre karabiber
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
2 su b. süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
Üzerine: Kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Brokoli ve karnabaharı çiçeklerinden ayırıyoruz.Ve karnabaharı ve brokoliyi ayrı ayrı  haşlıyoruz.Haşlanmış brokoli ve karnabaharı fırın kabına alıyoruz.Havucuda ben brokoli ile haşladım.Fesleğini de ilave ediyoruz.Üzerine beşamel sosu hazırlayıp döküyoruz.En son kaşar peyniride rendeleyip 180 derecelik fırında kaşar eriyene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun!
KAYNAK:Oktay Ustam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder