8 Nisan 2013 Pazartesi

FIRINDA BEŞAMELLİ SEBZELİ TAVUK

MALZEMELER:
600 gr. tavuk eti
2 patates
1 havuç
1 kabak
7 mantar
1 soğan
2 biber
2 domates
(ben kış için hazırladığım konserve menemenlikten koydum)
tuz
karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Sıvı yağ
Üzeri için:
Kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Bir tavaya patatesleri, kabağı, havucu küp küp doğruyoruz, kısık ateşte soteliyoruz. Konserve domatesli biberi ilave ediyoruz.Biraz soteledikten sonra Ayrı bir tavada tavukları da soteliyoruz. Benim sotelenmiş mantarım vardı .Mantarları da patateslerin içine ekliyoruz.Bir fırın kabının en altına tavukları koyuyoruz.Üstüne sotelenmiş sebzeleri ekliyoruz.Onun üstüne beşamel sosu döküyoruz.180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkmasına yakın kaşar peynirini serpiyoruz.Kızarınca da fırından alıyoruz.
Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder