4 Nisan 2013 Perşembe

ŞİŞ BÖREK ÇORBASI

MALZEMELER:
1 Kase Mantı
1 su b. erişte
1 çay b.  haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı pirinç
1 su b. et suyu
tuz 
su
TERBİYESİ İÇİN:
1 Kase yoğurt
1 çorba kaşığı un

ÜZERİ İÇİN:
1 Çorba k. tereyağı
1 soğan
Nane
Pul biber
HAZIRLANIŞI:Tencereye suyu koyup kaynatıyoruz.Mantıyı, pirinci ve erişteyi kaynayan suya döküyoruz.Et suyunu ve tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.Piştikten sonra haşlanmış nohutu da ekliyoruzTerbiyesi için yoğurdu ve unu çırpıyoruz.Terbiyeyi karıştırırken çorbanın sıcak suyundan ilave ediyoruz.Çorbamızı bir taşım daha kaynatıyoruz.Sosu için tereyağını eritiyoruz.İçine ince doğranmış soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Nane ve pulbiberini de ekleyip çorbanın üzerine döküyoruz. AFİYET OLSUN.... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder