19 Nisan 2013 Cuma

KEKLİ BAKLAVA


MALZEMELER:
1 yumurta
1 çay b. süt
1 çay b. yoğurt
1 çay b. sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un
AÇMAK İÇİN:
Nişasta
KEKİ İÇİN:
2 yumurta 
1 su bardağı şeker
1 su b. un
1 su b. ceviz
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su b. şeker 
4 su b. su
Yarım limon suyu
Üzeri için,
Tereyağı ve sıvı yağı karışık
HAZIRLANIŞI:
H amur için gerekli malzemeler karıştırılıp yoğrulur.40 bezeye bölünür.20 si altına 20 si üstüne.
Bezeler tabak büyüklüğünde nişasta yardımı ile açılır.Daha sonra hepsini beraber büyütüp tepsi büyüklüğünde açılır.Yağlı tepsiye konur.Keki için malzemeler çırpılır.Arasına sürülür.diğer 20 beze de açılır.
Üstüne konulur.Arzu edilen şekilde kesilir.En son eritilmiş tereyağı sürülür. 175 derecede pişirilir.Şerbeti pişirilir.Baklava da soğuk olmalı, şerbette soğuk olmalı.AFİYET OLSUN!

1 yorum: