MALZEMELER:
2 Kutu konserve meksika fasülyesi
1 su bardağı haşlanmış arpa şehriye
5-6 adet kornişon salatalık turşusu
1 kutu konserve mısır
5-6 adet yeşil soğan
7-8 adet közlenmiş kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 limon
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
6-7 yaprak Akdeniz yeşilliği
Çeri domates
HAZIRLANIŞI:
Arpa şehriyeyi haşlıyoruz.Meksika fasülyeyi, bir süzgece alıyoruz, sıcak su döküp konserve kokusu gitmesi için .Bir kabın içine yeşil soğanı, maydanozu,dereotunu, köz kırmızı biberi, kornişon turşuyu ince doğruyoruz.Meksika fasülyeyi ,mısırı, haşlanmış arpa şehriyeyi de koyuyoruz.Limonu, nar ekşisini, tuzunu zeytinyağını koyup karıştırıyoruz.Bir cam tepsinin kenarına doğradığımız akdeniz yeşilliğini koyup ortasına salatamızı koyuyoruz çeri domateslerle süsleyip servis ediyoruz...Afiyet olsun...Bu tarifte Ustamız Oktay Ustaya ait.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder