MALZEMELER:
3-4
Su Bardağı Un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Bir tatlı kaşığı tuz
Su(ılık)
İÇ HARCI İÇİN:
2-3 Haşlanmış patates
100 gr. sucuk
tuz
Bir tutam fesleğen
1 çorba kaşığı domates veya biber salçası
karabiber
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Sarı haşhaş
HAZIRLANIŞI:
Hamurun tüm mlazemelerini koyup kulak memesi kıvamındanyoğuruyoruz.Yarım saat dinlendiriyoruz.
Bir tavada sucuğu hafif kavuruyoruz.Haşlanmış patatesleri rendeleyip tavaya ekliyoruz.Az kavurup salçasını,tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.Oktay Usta taze fesleğen koymuştu ben kurutulmuş fesleğeni de ilave edip malzemeleri karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruzMayalanan hamuru merdane ile açıp iç harcı uzunlamasına koyuyoruz.Hamuru rulo şeklinde yapıp, yağlanmış ortası borulu kalıba koyuyoruz .Üzerine bıçakla kesikler atıp yumurta sarısını sürüyoruz.Sarı haşhaşıda serpip 180'C pişiriyoruz.Afiyet Olsun!
Kaynak:Oktay Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder