MALZEMELER:
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN:
4-5 Haşalanmış patates
100 gr kaşar peyniri
Fesleğen
Tuz
ÜZERİNE:
yumurta sarısı
susam
çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Malzemeleri hamur kabına koyup yoğurulur.yumuşak bir hamur elde edilir.İç harç malzemeleri hazırlanır.Hamur merdane yardımı ile açılır.Hazırlanan iç harç hamurun her tarafına koyulur.Hamur rulo şeklinde sarılır.Rulonun iki ucunu birleştirip yağlanmış fırın tepsisine alınır.Bir makas yada bıçak yardımı ile çentik atılır.Yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpilir.180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder